HRVATSKA TREBA HRVATSKU BANKU

Bankarstvo je krvotok nacije i dok god njime ne kola domaci novac, Hrvatska leži teško bolesna i izranjavana. Oporavak je daleki san, treba prvo pružiti hitnu pomoc, rane strucno pregledati i sanirati te tek tada pripisati terapiju.

Bez gospodarstva i stvaranja novih vrijednosti samo smo neodgovorna, raspuštena, rastrošna horda parazita ovisna o dobroj volji i toleranciji organiziranih društava. Iako postoje i objektivni, globalni razlozi naše agonije, ponajviše smo joj upravo sami doprinijeli. Za izlazak iz kolapsa treba ponovo osvojiti olako izgubljenu infrastrukturu organizma zvanog Država - privredu, proizvodnju, upravu nad kljucnim resursima. Bez njih nacija jede samu sebe.

Ni jedna država nije neovisna dok ne ostvari financijsku samostalnost. Naš je bankarski sustav 96% u rukama stranaca i ismijava nazive svojih institucija. Dovukli smo Trojanskog konja a ne investitore. Cete inkasatora kriju se u konjskoj glavi i zaokupljene su gomilanjem nerealnih profita na štetu hrvatske nacije. Strpljivo cekaju prestanak naše zanesenosti njihovim novotarijama pa da, putem dražbi, krenu u preuzimanje teritorija – metar po metar. Kapital sustavno zaobilazi gospodarstvo i iznajmljuje se, uz visoke kamate, gradanima za podmirenje osnovnih troškova života (hrane, pica, režija). Dobrano se zaraduje na svim vrstama potrošnje – od socijalne do luksuzne. Nemoralna je to ponuda domacem stanovništvu koje, zajedno s Državom, sve više tone u siromaštvo.

Zacarani krug dužnika, jamaca i hipoteka stalno se proširuje. Preuzeo je i mnoštvo zdravih ali socijalno- osjetljivih pojedinaca i subjekata. Nije svatko sposoban zatvoriti oci pred patnjama sunarodnjaka. Samo bezobzirni dobro prosperiraju i namecu svoju neosjetljivost kao formulu za uspješnost.

Quo vadis, Hrvatsko – domovinska i iseljena?!

Suoci se sa zbiljom i osnuj jaku poslovnu banku u svojem vlasništvu. Domovina treba svježa i zdrava sredstva „sa nacionalnim predznakom“ koja bi joj pomogla u hrvanju sa suptilnom financijskom agresijom zapada. To je jedini pravi, pametni odgovor na ovu vrstu kolonizacije. Treba pobijediti malodušje poražavanih i skupiti zdrave snage u oazama cvrstih, stabilnih uporišta. Zaboravljajuci medusobne svade i animozitete, udruženom akcijom svih kojima je Hrvatska u srcu, otvoriti put vlastitog razvoja.

Porec, 3.6.2005.g.

www.hssd.hr

HRVATSKI SVJETSKI SABOR

 

 

 

 

INDEX