ZA VLASTITE PROPUSTE NE OPTUŽUJU SE NOVINARI

Nedavno uhicenje hrvatskog novinara Josipa Jovica koji je objavio imena zašticenih svjedoka smatramo izuzetno diskriminirajucim cinom spram Hrvatske i hrvatskog naroda. Gospodi Del Ponte željeli bismo objasniti da je kod nas na snazi Zakon o slobodi misli, štampe i govora pa, ukoliko ne zna što on podrazumijeva, neka pogleda u slicnom Zakoniku vlastite domovine.

Sama cinjenica da novinari mogu saznati identitet zašticenog svjedoka dokazuje da taj svjedok nipošto nije zašticen. Krivica za to ne ide na dušu vec na organizacijsku strukturu neodgovornog tribunala. Dakle, Carlo, osuditi treba tvoju tajnicu ili kolegu iz susjednog ureda. Možda zaštitara ili cistacicu koja je pronašla neki listic na podu. Odakle ti drskosti da se obrušiš na javne osobe sa zadatkom nepristranog izvještavanja o tvom likovanju nad napacenom, siromašnom, sitnom nacijom. Trebala bi znati da ti se postupak može tumaciti kao diktatura i ucjena.

Hrvatski Svjetski Sabor ocjenjuje ovaj potez Haškog suda kao licemjeran i štetan po unutarnje politicke prilike u RH. Dok domovinom caruje kriminal svih vrsta i oblika, pravne strukture (i domace i strane) zlocinacko ruho navlace na oslobodioce i siromašne novinare. Represivan stav haške institucije, kojoj se politika ocito više dopada od bilo kakve pravde i morala, ovim se cinom pridružuje toj borbi spram svakog slobodnog mišljenja na teritoriju njima poželjne , zvane Republika Hrvatska.

Koristimo priliku da pozovemo sve dostojanstvene pripadnike našeg naroda, sve domace politicare, a posebno one na vlasti da još jednom i iz još jedne perspektive preispitaju svoj stav, svoj podanicki odnos po pitanju davno nam nametnute obaveze na suradnju. Ako u buduce necemo više smjeti ni pisati ni misliti, kakva smo onda mi to "neovisna" država. Tko ce nas uzeti za ozbiljno ne držimo li sami do sebe?!

http://www.hssd.hr/

HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Niko Šoljak prof. ing.


 

 

 

 

INDEX