HRVATSKI SVJETSKI SABOR

 

            U Zagrebu 1.do 3.srpnja 2007. održan je Skup HSSD. Sastanku je  predsjedavao Predsjednik Hrvatskog Svjetskog Sabora Hrvatske dipl. ing. Željka Vinskog . Na  čiji prijedlog  je imenovan Predsjednik HSSD grada Zagreba gosp. Dario Prpić, dipl. iur. Čestitajući na izboru  Predsjednik HSSD prof. Niko Šoljak  naglasio je da je  grad Zagreb centar političke i gospodarske moći Hrvatske, kako se zna reći: Svi putovi vode u Zagreb, time je  veća  odgovornost Gosp. Prpića predsjednika HSSD Grada Zagreba da organizira i koordinira  povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske . Prof. Šoljak je naglasio da  treba uspostavite takve odnose i stvoriti uvjete za povratak Hrvata, koji danas žive diljem svijeta i osigurati im uključivanje u gospodarski i politički život Hrvatske, te da je to  osnovni zadatak Hrvatskog Svjetskog Sabora kao jedinstvenu organizaciju Hrvata na nivou svijeta, te  naš dug prema stoljetnim palim žrtvama za Hrvatski Narod i Državu Hrvatsku.

             Hrvatski Narod ima ljudske, financijske i prirodne uvjete, kakve nema nijedan narod ni država svijeta. Vrijeme je da to bogatstvo objedinimo i od Hrvatske napravimo Raj na zemlji . Kvalitetnim programima  zdravstveno-rekreativnog turizma i prirodnih jela i pića to možemo postići. Bog  nam je dao  najbolji komad zemlje na svijetu. Mi te komparativne prednosti Bogom date moramo iskoristiti za bolje sutra...  Za taj program  cijeli svijet nam daje  podršku a i mnoge političke stranke u Hrvatskoj su prihvatili i podržavaju tu ideju.. Hrvatsko gospodarstvo treba razvijati u tom pravcu i isto  prilagoditi zdravstvenom -rekreativnom turizmu, uz suvremeni razvoj  pratećih djelatnosti .

Vjerujemo da će Sabor RH prihvatiti naš prijedlog i cijelu Hrvatsku proglasiti  ekološkim zaštićenim područjem (Prijedlog upućen Saboru RH 2006.g) i time osigurati uvjete za realizaciju tog programa..

             Hrvatska mora postati Svjetski centar zdravstvenog -rekreativnog-ekološkog turizma. Prirodne ljepote, geografski položaj ljudski i financijski potencijal trebaju  služiti   Hrvatskom Narodu i Narodima Svijeta.

            Samo zajedništvom domovinske i iseljene Hrvatske  i uz pomoć prijateljskih naroda Svijeta   smo u stanju to postići .

            HSSD se zahvaljuje gosp. Dario Prpiću  na preuzimanju tako časne nada sve odgovorene dužnosti. Gosp. Prpić ima  težak  zadatak a HSSD vjeruje da ćete ga uspješno odraditi.  HSSD  će Vam na usluzi. Zajednički smo jači. 

            Predsjednik Hrvatskog Svjetskog Sabora Hrvatske Gosp. dip. Ing.Željko Vinski  naglašava:

Ljudske financijske i prirodne resurse treba objediniti staviti u funkciju boljeg sutra to je za nas zadatak vjerujemo da ćemo uspješno realizirati. Pred nama je ogromni posao Program HSSD je Hrvatski nacionalni program u kojeg se uključuju svi dobronamjerni pripadnici Hrvatskog Naroda kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

Imamo trideset nacionalnih Timova po djelatnostima. Jedan od najvažnijih svakako je Odbor za banke i štedionice, koji  priprema i organizirati Hrvatsku Svjetsku Banku.

Građani Hrvatske kao i gospodarstvenici iznimno cijene pokretanje takve financijske institucije te su zainteresirani uključiti se kao osnivači, a ujedno će biti i garant financijske stabilnosti te na ovaj način zajedno sa dijasporom vratiti povjerenje financijskih institucija.

            Vjerujemo da ćemo planiranu osnivačku skupštinu održati u ovoj goditi i početi sa radom barem u nekoliko zemalja svijeta.

Predsjednik Hrvatskog  Svjetskog Sabora Kanade i koordinator te američki kontinent  dipl. ing.Ivo Jolić  pridružuje  se čestitki te naglašava:

             Ostvarenje ovog projekta je vrlo dug i mukotrpan proces zato je od ideje do ostvarenja proteklo toliko vremena , uzevši u obzir prostor gdje se nalaze naši iseljenici još je uvećan problem radi komunikacije itd. Današnjom Odlukom da se hitno obave pojedine administrativne radnje, kako bi registracija banke i novcani podlozi mogli biti ostvareni u što kraćem roku, je korak naprijed ka ostvarenju tog cilja..

            Hrvatski Svjetski Sabor kao nevladina i politički neovisna institucija  u svom programu ima mnoge aktivnosti, koje trebaju pomoći  svima, kako od onih najmlađih do najstarijih, te našim braniteljima. Naročito želimo kroz razvojne planove omogućiti revitalizaciju nekih područja i povratiti Hrvate u domovinu. Veliki je posao pokrenutu tridesetak nacionalnih Timova po djelatnostima. Primjer  Odbor za sport i rekreaciju koji je počeo sa nogometom a čiji je zadatak pokrenuti i objediniti sve sportove. Zahvaljujući  Hrvatski Nogometni Savez  uspješno je organizirano Prvo svjetsko nogometno natjecanje klubova Hrvata izvan domovine i hrvatskih nacionalnih manjina.. Kako kaže gosp. Ante Pavlović: .

            Ovi uspjesi su veliki dobitak za hrvatski sport, a što je izuzetno važno bude u svima nama u domovini i iseljeništvu snažan osjećaj zajedništva i povezanosti.  Ovom prigodom u Zagrebu je temeljeno i Svjetsko vijeće udruga nogometnih klubova Hrvata. Uz stalna godišnja natjecanja koja organiziraju Hrvatski nacionalni nogometni savez za Canadu i SAD, Hrvatski nogometni savez za Australiju i Novi Zeland i Europsko vijeće. . Iduće godine organizira  se drugo Prvenstvo Europe u Göteborgu.. Uspjesi koje smo postigli nadmašili su sva naša očekivanja i pokazali su da smo na pravom putu koji otvara i nove raznovrsne mogućnosti u ostvarivanju naših nacionalnih i sportskih ciljeva.  Jolić nastavlja:

 Sa ovog sastanka treba uputiti poziv pojedincima i udrugama da se pridruže HSSD, upoznaju planove i programe kako bi zajedničkim radom ostvarili progres u razvitku moderne demokracije u našoj domovini i pripremili se za ulazak u društvo naprednih zemalja Evrope.

 

Napravljen je program rada dana zaduženja pojedincima .Rezime preuzetih obaveza za 15 dana .

www.hssd.hr       E- mail: hssd@hssd.hr , banke@hssd.hr, sport@hssd.hr

 

 

 Zagreb, 3.7.2007

 

                                                                                    Predsjednik  HSSD Hrvatske:

                                                                                    Željko Vinski dipl. ing.