HRVATSKI SVJETSKI SABOR

Vl. Gortana 2.52440 Poreč Hrvatska

Broj: 01-1-18/07.                                

Poreč, 19.4.2007. godine.

 

            OTVORENO PISMO HRVATSKOJ RADIO I TELEVIZIJI                                                  ZAGREB

Poštovani!

 

Vašim emisijama poput one od 19.travnja 2007.g. u emisiji OTVORENO s naslovom  <Žrtvama rata sa naglaskom na hrvatske građane srpske nacionalnosti> pitamo Vas: kada će hrvatski građani hrvatske nacionalnosti žrtve srpske agresije dobiti barem toliko terminima na Vašoj televiziji koliko imaju građani srpske nacionalnosti?

Vašim emisijama bavite se samo zločinima prema hrvatskim građanima srpske nacionalnosti . Tko ne poznaje stvarno stanje stiče se uvjerenje ,  kao da žrtava hrvatskih građana hrvatske nacionalnosti nije uopće bilo .

Na Vašoj televiziji nema, Vukovara, Škabrnje, Knina, Osijeka, Zadra, Šibenika i drugih, niti građana koji su u tim gradovima nastradali, pretrpjeli patnje i bili žrtve srpske agresije i pobune hrvatskih građana srpske nacionalnosti protiv hrvatskih građana hrvatske i drugih nacionalnosti, i protiv Države Hrvatske.

Rrat sam po sebi je Zločin, i da se u ratu čine zločini ( jer oduzimanje života čovjeku , ubijanje samo po sebi jest Zločin), prema tome više ili manje čine ga svi učesnici rata čak i oni koji nose uniformu (vojnici).

 

Prvo pitanje Vama :

Ako je hrvatski general spasio od gotove smrti tisuću  i više osoba, a eventualno kriv za smrt jednog ili pet osoba,  je li taj hrvatski general za Vas narodni heroj ili ratni zločinac?

 

Drugo pitanje:

Hrvatski građanin koji je bio zdrav i imao priliku da uzme pušku i brani Vukovar, a time i odbrani građane Vukovara i druge dijelove Hrvatske, i svojim učešćem je mogao spriječiti pad Vukovara, a to nije učinio, jesu li ti hrvatski građani krivi za smrt građana Vukovara i drugih gradova koji su bili žrtve agresije jer im nisu pomogli da se odbrane?

Treće pitanje:

Postavili ste referendumsko pitanje građanima :Koji će Sud pravednije suditi Generalu Glavašu- Hrvatski ili Haški . Zašto niste postavili pitanje: Da li general Branimir Glavaš kriv ili nije kriv?

Četvrto pitanje:

Koliko Televizijskih emisija je posvećeno 2200 branitelja, koji su sami sebi oduzeli život?

Peto pitanje:

Koliko je Tv emisija posvećeno 1800 Hrvatskim građanima nestalih za vrijeme Domovinskog rata ?

Šesto pitanje :

Koliko je TV emisija  posvećeno djeci ,koji su izgubili oboje ili jednog roditelja u Domovinskom ratu.

Sedmo pitanje:

Koliko dokumentarnih emisija je posvećeno braniteljima Domovinskog rata?

Osmo pitanje:

Koliko emisija je posvećeno uništenom gospodarstvu i spaljenim imovinom društvenoj, državnoj i privatnoj?( U Poreču 300. km. od ratišta gorile su kuće Hrvata, nije ni proveden postupak a kamoli otkriven počinitelj)

Deveto pitanje:

Koliko TV emisija je posvećeno Hrvatima izvan Domovine?

 

Pitamo se: Gdje su Hrvati,, gdje je njihov nacionalni interes, gdje je interes Države  Hrvatske.

Mnogim TV. emisijama, sudi se  Hrvatskom Narodu i Državi Hrvatskoj tako i ova navedena gdje se cijelim tokom emisije sudilo generalu Branimiru Glavašu i presudilo, kao što će mu se suditi i osuditi će ga bez obzira koji Sud to bude sudio. Jedni i drugi su  politički Sudovi, a zna se kakva je pravda političkih Sudova.

 

Napominjemo: Drskost i prepotentnost Generala Branimira Glavaša dok je bio na Vlasti ne opravdavamo, ali da ga se danas, kao Hrvatskog generala sude s time se ne slažemo.

 

Suđenje  Hrvatskim Generalima herojima domovinskog rata doživljavamo kao suđenje Hrvatskom Narodu, kojem se putem suđenja Hrvatskim generalima zaista i sudi.

 

Ponavljamo drugi put:  rat sam po sebi je zločin i svi učesnici u ratu , čak i oni koji nisu direktno sudjelovali na ovaj ili onaj način čine zločin.

 

Ali kao u svakidašnjem životu tako i u ratu točno se zna tko napada i tko se brani, vjerujemo da nećete negirati činjenicu da je na Hrvatsku izvršena agresija od strane Srbije i JNA uz svestranu pomoć pobunjenih  hrvatskih građana srpske nacionalnosti, koji su se digli protiv svoje vlastite države Hrvatske.

Prema tome napadač se zna.

 

Vjerujem da nećete negirati činjenicu da je Hrvatska i Hrvatski Narod napadnuti.

Što znači da su se branili.

Kao u svakom ratu, odnosno nakon što je rat prestao zna se tko je pobjednik, a tko je poražen.

Vjerujem da ćete se složiti  sa nama. Da je u Domovinskom  ratu pobjednik:

 Hrvatski Narod odnosno Država Hrvatska.

Da su u domovinskom ratu poraženi:

Srbija , JNA i hrvatski građani srpske nacionalnosti koji su se digli protiv Hrvatskog naroda , svoje i drugih nacionalnosti i svoje Države Hrvatske.

 

Drugim riječima imamo i znamo napadača i branioca, poraženog i pobjednika.

 

Generalima  i svima drugi u pobjedničkoj vojsci  nikada nije suđeno u povijesti čovječanstva do dana današnjeg. Oni su uvijek Narodni heroji, kao što su u  Domovinskom ratu ( Njima se ne sudi),  dok su generali i vojska poražene vojske ratni zločinci -njima se sudi.

 

Da je slučajno pobijedila Srpska vojska i JNA , i pobunjeni Srbi koji su se borili protiv hrvatskog naroda i Države Hrvatske,  a Hrvatska i hrvatski narod da je poražen, onda bi srpski generali i srpska vojska bili narodni heroji (Njima se ne bi sudilo!), a Hrvatski generali i hrvatska vojska ratni zločinci, njima bi se sudilo.

 

Molimo Vas da odgovorite Građanima  Hrvatske :

Tko je u našem Domovinskom ratu pobjednik, a tko poražen?

Čiji generali i čija vojska su narodni heroji?(Kojima se ne sudi)

Čiji Generali i vojska su ratni zločinci? (Kojima se sudi )

 

Sramotno je , tužno i za Hrvatski Narod i Državu Hrvatsku  ponižavajuće hapšenje i suđenje hrvatskim generalima, Hrvatskim Herojima. Time se sudi  Hrvatskoj i cijelom Hrvatskom Narodu. Sve to  kao da su  hrvatski narod i Država Hrvatska poraženi u Domovinskom ratu. U svemu tome je najtragičnije bijedno, tužno i žalosno kako je to rekao  pisac i političar pokojni Vlado Gotovac što takav odnos prema domovinskom ratu potiču hrvatski mediji i Hrvati ( Kojima bi trebalo postaviti pitanje gdje su oni bili dok su hrvatski branitelji i generali svoj život davali za  obranu svog naroda i  domovine Hrvatske). Da apsurd  bude veći Hrvatski građani plaćaju TV preplatu naslijeđenu od socijalističkog sistema, Iako je Hrvatska prihvatila tržišnu ekonomiju,  socijalistički nameti se i dalje plaćaju (Vjerujemo da smo jedina Zemlja na svijetu gdje se plaća i prisilno putem Suda naplaćuje TV pretplata).

 

Podcjenjivati i negirati herojska djela, nepravde prema Hrvatima i drugim nacionalnostima koji su se borile za Hrvatski Narod i Hrvatsku te svojom herojskom borbom izborili pobjedu danas u miru njihova djela se podcjenjuje, čak negiraju a propuste i eventualna nedjela dizu na potenciju. To je nepošteno i ne  vodi ka zajedništvu naroda i narodnosti ,nego vodi  u razdor i podjele, koje štete svima..

Ponavljamo po treći put da je rat  sam po sebi zločin i da u ratu nema nevinih,  svi su krivi osim djece i nemoćnih staraca. Prema tome ne može se nikome pojedinačno brisati zasluge i herojstva posebno ne brisati generalima (u ako je istinski hrvatski general)  koji su  spasili tisuće i tisuće  života, to im sve brisati i optužiti ih i suditi im ako je eventualno iz opravdano ili neopravdano razloga  kriv za par života.

 

Za hrvatski narodi istinski hrvatski generali su narodni heroji ( nažalost ima ih dosta i lažnih generala koji nikad nisu ni vodili bitke ni u njima učestvovali), ali oni koji jesu su istinski narodni heroji, i kao takve ih treba poštivati.

 

Ne smijemo zaboraviti , da nije bilo njih, njihove hrabrosti i sposobnosti Hrvatska Država ne bi postojala. Hrvatski Narod bi bio nacionalna manjima u Hrvatskoj. Vaša televizija ne bi nosila Naslov Hrvatska televizija, jer bi se sve što je hrvatsko proglašavalo fašističkim i Hrvati bi, kao što su  50 godina nosili etiketu fašista i to u Hrvatskoj i u svijetu, iako su na svojim leđima iznijeli borbu protiv fašista Hrvatima bi se sudilo .

Iako su Hrvati kao antifašisti pobjednici u Drugom Svjetskom ratu  nakon rata postali su gubitnici, a pobjednika prava i slavu su uzeli drugi.

Hrvatski Narod ne smije dozvoliti da se povijest ponovi. Da pobjedu u domovinskom ratu neprijatelji Hrvatskog Naroda i Države Hrvatske pretvore u poraz.

 

 Hrvatski  Svjetski Sabor  kao jedinstvena organizacija domovinske i iseljene Hrvatske oštro se protivi političkim Sudovima. Medijskom linču, ponižavanju Hrvatskog Naroda posebno žalosti kada to čine hrvatske institucije. Institucije kojima je osnovni zadatak čuvanje i sačuvane nacionalnog interesa Hrvatskog Naroda i Države Hrvatske, (što je i  Ustavna obaveza pojedinca i institucije).

Hrvatske  institucije  i pojedinci  koji na bilo koji način rade protiv nacionalnih interesa Hrvatskog Naroda i Države Hrvatske ili  nanosi štetu tom narodu i toj državi čine zločin. Zna se da svaki zločin treba biti kažnjen.

Hrvatske institucije mediji i pojedinci trebaju biti u službi Hrvatskog Naroda i Države Hrvatske boriti se i izboriti za dostojanstvo Hrvatskog Naroda kako  u Hrvatskoj tako i na nivou svijeta, boriti se i izboriti kod međunarodne zajednice za ono mjesto  koje  nam  kao narodu pripada.

Molimo Vas  da  se  o ovom pismu javno očitujete. Vjerujemo da ćete svoj odnos  prema Domovinskom ratu i žrtvama tog rata realno i pošteno emitirati te da ćete se izboriti da Hrvatska Televizija bude u službi Hrvatskog Naroda i Države Hrvatske..

Molimo Hrvatske  institucije da se ovome pismu očituju.

Molimo predsjednike svih hrvatskih stranaka, posebno parlamentarnih da se ovome otvorenom pismu očituju.

Molimo Predsjednike Klubova zastupnika u Saboru RH da se o ovom pismu očituju.

Očitovanje će se evidentirati putem

 

E-mail: pravo@hssd.hr

 

                                                                                                Predsjednik:

                                                                                                Niko Šoljak prof. ing.