Broj: 01-3/2007.

Poreč,9.ožuljka 2007.godine.

OTVORENO PISMO

 Saboru i Vladi REPUBLIKE HRVATSKE

Poštovani !

Molimo Vas da osigurate sredstva i uvjete rada za utvrđivanje znanstvene,  povijesne istine o:

 

  1. Ustaškom pokretu i nezavisnoj državi Hrvatskoj
  2. O partizanskom pokretu i Jugoslaviji.
  3. O domovinskom ratu i Državi Hrvatskoj.

                       

                                                            Obrazloženje

 

            Hrvatima je napravljena povijesna nepravda u drugom svjetskom ratu jer nikad znanstveno nije utvrđena povijesna istina.

            Činjenica je i nezaobilazna istina da se u ratu čine zločini kao što je i sam po sebi rat zločin.

            Nesporna je činjenica da su se svi narodi Europe oslobodili svog bremena prošlosti osim Hrvata.

            Hrvatski Narod ne zna svoju povijest! Što je dovelo do toga da Hrvatima drugi pišu povijest, drugi sude i drugi odlučuju o budućnosti?!

             Sve je to moguće jer sami Hrvati nikad nisu smogli snage da znanstveno utvrde povijesne istine i sa istinom upoznaju sebe i svijet. Hrvatski Narod se drži u blokadi od informacija, a time otvara prostor za dezinformacije. Zbog te činjenice i nikad znanstveno neutvrđene istine  nije ni čudo da se svi Ustaše proglašavaju zločincima, svi Partizani zločincima, Branitelje domovinskog rata zločincima, tako da pred međunarodnom zajednicom i narodima koji to prate se stiče  dojam da su Hrvati zločinci bili u svim ratovima pa i u domovinskom.

            Zahvaljujući vještom skrivanju istine od Hrvata  sve pobjede Hrvata pretvorene su u poraze i Hrvati kao narod ocrnjeni kao genocidni narod.

            Nasuprot tome Srbi kao nacionalno svjestan narod svoje poraze pretvore u pobjede, nažalost najčešće  na štetu Hrvata ili nekog drugog naroda. Hrvati se Srbima trebaju diviti, a sebe samih sramiti što nikad nisu bili sposobni, niti nacionalno svjesni da svoja prava utvrde, štite i zaštite.

            Zahvaljujući  povijesnim prevarama i zamjenama teza  danas nam se dešava da se ratni zločinci u drugom svjetskom ratu proglašavaju herojima, a Hrvatski heroji ratnim zločincima. Potpuno su zamijenjene istine kao i vrijednosti tako da je danas vrjedniji jedan čovjek neke nacionalne manjine nego stotine i tisuće Hrvata.

            Osobno sam bio u Kninu kada se je na stanici pjevala pjesma za jednu srpsku glavu dvije Hrvatske glave, za jednu srpsku glavu pet hrvatskih glava za jednu srpsku glavu deset hrvatskih glava, a za jednu srpsku glavu sto hrvatskih glava,  za jednu srpsku glavu hiljadu hrvatskih glava!

            Gledajući hrvatsku televiziju, radio, tisak i druge medije stiče se dojam da više nitko ne vodi brigu o nekoliko desetina tisuća invalida domovinskog rata, porodicama poginulih, a da i ne govorimo da se o sudbini nestalih o sirotinji djeci koja su izgubili jednog ili oba roditelja o braniteljima o nacionalnim vrijednostima koje su ratom uništene.

            Zamislite apsurda: Dr. Josip Jurčeviću  koji se je drznuo da pokrene proces utvrđivanja znanstvene istine o drugom svjetskom ratu uskraćuju se sredstva, umjesto da mu se osiguraju sredstva u nekoliko milijuna kuna te osiguraju radne uvjete, kadrove  i materijal proziva ga se i odbijaju se dodijeliti sredstva.

            Drugi apsurd:  Gospođi Sanader dodijeljeno je 100.000,00 kuna za znanstveni rad o domovinskom ratu i sada se proziva Ministarstvo Znanosti RH zašto je dodijeljeno  100.000 kuna. Neka se srame svi novinari i svi oni koji su prozvali gospođu Mariju Sanader i Ministarstvo Znanosti! Gospođi Sanader treba dodijeliti nekoliko stotina  milijuna kuna osigurati joj prostor i kadrove da znanstveno utvrdi istinu o domovinskom ratu jer je to Hrvatskom narodu potrebnije nego kruh. Što će nam država i nacija ako smo genocidni narod ako nam ta država priljepljuje etiketu proglašavajući naše heroje zločincima. Do kada ćemo dozvoliti da nam   drugi pišu povijest, da nam drugi sude, da drugi odlučuju o našoj sudbini?

            Nažalost ima dosta nečasnih Hrvata kojima nije stalo do istine, oni prozivaju one koji se bore za istinu i to javno nazivajući sebe nekim sucima -borcima za pravdu. Čiju i koju pravdu ? Isus je rekao:  . Hrvatski Narod se mora izboriti za istinu, sa istinom ići u svijet,  štititi i zaštititi svoje nacionalne interese i vrijednosti.

            Da Hrvati imaju znanstveno utvrđenu istinu o drugom svjetskom ratu i domovinskom ratu  bili bi gospodari, odlučivali bi o svojoj sudbini ,nacionalno bi bili jaki, odlučivali o  svojim vrijednostima, imali bi svoju povijest, svoje pravo, svoj ugled i od  međunarodne zajednice bili cijenjeni .

            Pošteni dio svijeta zna koliko su svijetu dali Hrvati kao narod koji su brojčano  mali, ali vrijedni i u svijetu kao takvi cijenjeni i prepoznatljivi.

            Molimo Vas dignute se iznad  svega, okrenite se svojim svetinjama, ne žalite novac ni vrijeme jer samo istina Hrvatsku i njen Narod može osloboditi i dati im snagu da u ovom procesu globalizacije sačuvaju svoje dostojanstvo i u međunarodnoj zajednici zauzmu ono mjesto koje im prema njihovim zaslugama pripada. 

 

            Hvala !

                                                                                                Predsjednik:

                                                                                                Niko Šoljak prof. ing.