HRVATSKI SVJETSKI SABOR

SASTANAK PREDSJEDNIKA ODBORA

Sastanak predsjednika Odbora Hrvatskog Svjetskog Sabora održan je u ponedjeljak 27. lipnja 2005.godine u prostorijama Nacionalne sveucilišne knjižnice u Zagrebu.

Sjednicom je predsjedao g. Niko Šoljak. On je podnio kratki izvještaj o aktivnostima Sabora u ovoj godini. Naglasio je da je HSSD organizacija u koju se može uci i izaci bez ikakvih obaveza jer clanarina ne postoji. Jedino na cemu se striktno inzistira je moralnost i rodoljublje svakog pojedinca- clana u vremenu kada radi u sklopu programa HSSD-a. «Tko te osobine ne posjeduje, kao suradnik se briše i tu je kraj svake price. Treba se moci uzdici iznad stranackih, vjerskih i inih opredjeljenja te razmišljati o boljitku Hrvatske kao cjeline!»

Predsjednici Odbora predstavili su projekte za ovu godinu. Gospodin Tretinjak Dražen ( zaštita Hrvata i nac. interesa) predložio je osnivanje lista (isprva mjesecnika) te prisutnima pokazao prijedlog naslovnice ( izradio B. Brljevic). Zlatko Baranašic pricao je o planu likovnih izložaba u koje namjerava ukljuciti i pojedince iz ostalih Odbora- gospodina Petera Weisza (Odbor hrvatskih prijateljstva) i Stjepana Križana ( glazba i folklor). Tomica Nurnberger (šport) predstavio je dr. Josipa Trupkovica Predsjednika pododbora za stolni tenis te g. Velimira Babica Predsjednika pododbora za nogomet. U svojstvu promatraca bio je branitelj Ratko Dragovic- Klek. Dr. Josip Jurcevic ( utvrdivanje povijesne istine o Hrvatskoj) rekao je da njegov Odbor djeluje polako i temeljito što je i za ocekivati jer radi se o zahtjevnom i dugorocnom poslu za koji su potrebna i ogromna sredstva želi li se znanstveno utvrditi istina koju nece biti demantirana. Dr. Zdravko Radman Predsjednik Odbora za banke i štedionice, izrazio je želju za vecom angažiranošcu u Odboru za znanost i tehnologiju.

Gospodin Raca Vladimir smijenjen je sa dužnosti zamjenika Predsjednika Odbora za likovnu umjetnost zbog nemogucnosti usklade vlastitih nastupa s nacelima HSSD-a.

Nakon pauze na dnevni red je došla priprema za Opci Hrvatski Sabor domovinske i iseljene Hrvatske. Anketa je pokazala da postoji interes da se on održi od 9.- 11. rujna 2005. Pozvani su svi clanovi i simpatizeri HSSD.

Prvi dan bio bi rezerviran za svecani i opci dio, drugog bi se radilo po radionicama- Odborima, a treci je dan za donošenje projekata i zakljucaka. Iako je rok kratak, svaki Odbor treba odraditi svoj dio. Na cijeloj je organizaciji zadatak da se upozna domaca i svjetska javnost s važnošcu citavog projekta, da na Sabor stvarno stignu svi oni koji misle, pišu i rade za dobrobit RH. HSSD pružit ce šansu svakoj dobronamjernoj struji domace nacionalnosti da javno iznese svoje videnje situacije, prijedloge, sugestije i kritike.

Namjera je okupiti kvalitetne ljude a ne istomišljenike jer samo takvim putem ima smisla tražiti konstruktivna rješenja. Prioritet je organiziranje Hrvatske nacionalne banke i osnivanje kontakt ureda HSSD-a u svim vecim hrvatskim i svjetskim gradovima.

Sastanak je završen u prijateljskom raspoloženju, a druženje je potrajalo do kasnih popodnevnih sati.

www.hssd.hr

 

 

 

 

INDEX