ODBOR ZA MLADE HRVATSKOG SVJETSKOG SABORA

MOLI: Hrvatice, Hrvate organizacije i ustanove da pomognu i podrže program za mlade.

Poštovani !

Zaklada pod nazivom:
" MLADI " KREATIVNIM RADOM PROTIV DROGE, KOCKE I ALKOHOLA je pocela sa radom.

Prvo predstavljanje Zaklade bit ce na Saboru mladih Splitsko – dalmatinskog podrucja, koji ce se održati u listopadu ove godine.

Svatko od Vas može biti suorganizator i pokrovitelj Zaklade:

Imena pokrovitelja se objavljuju u dnevnom tisku i u ŤKorijenimať Listu Domovinske i Iseljene Hrvatske.

U Odbor Zaklade Hrvati po državama svijeta se imenuju na prijedlog Hrvatskih Udruga - klubova ili na prijedlog pojedinca. Svatko se može pojedinacno predstaviti i javiti da želi biti clan tog Odbora. Konacnu Odluku o imenovanju donosi Glavni Odbor za Mlade HSSD.

Molimo Vas da moralno i materijalno pomognete, kako bi Zaklada, mogla postaviti i realizirati programe za mlade, što je i osnovni zadatak Zaklade.

Prvi programi koji pocinju s realizacijom su:
Osiguravanje mladima boravak izvan Hrvatske u trajanju 8 do 15 dana. Mladi bi boravili besplatno, kod hrvatskih obitelji koje im mogu osigurati hranu i spavanje.
(Ujedno se zahvaljujemo svim hrvatskim obiteljima koje su do sada ponudili boravak za mlade. Zahvaljujemo se Hrvaticama i Hrvatima iz Hrvatske koji su ponudili smještaj za mlade Hrvatice i Hrvate koji žive izvan RH. Koristimo priliku i molimo dobrotvore koji se odazovu na našu molbu da navedu spol i cca. godine mladih koje su spremni primiti na osam ili 15 dana i koje doba godine je za njih najpovoljnije.)

Organiziranje ucenja hrvatskog jezika, hrvatske povijesti, te sokola za razne sportove.
Organiziranje sportskih natjecanja iz svih disciplina, kako na nivou Hrvatske tako i na nivou svijeta.
Organiziranje likovne kolonije za mlade koji imaju afiniteta za likovnu umjetnost.
Do sada su dva grada u Hrvatskoj osigurali prostor i sredstva za osmodnevni boravak mladih u grupi od 30 ucesnika na njihovom podrucju.
Za mlade koji se žele baviti ekologijom osigurano je jedno cijelo selo. Županija na cijem se podrucju nalazi to selo osigurat ce smještaj mladima i uvjete da se mladi obuce i spoznaju znacaj vrednovanja prostora, te pronalaženje nacina kako taj prostor sacuvati od devastacije.
Osiguranje mladim inovatorima da sa svojim izumima mogu doci u javnost, te sudjelovanje na sajmovima inovatora kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, te drugih programa interesantnih za mlade. Sve u granicama mogucnosti, kako financijskih, tako ljudskih i spremnosti društva u cjelini.

Imena pokrovitelja se objavljuju u dnevnom tisku i u ŤKorijenimať Listu Domovinske i Iseljene Hrvatske.

Mladi su zaboravljeni, prepušteni ulici drogi, kocki i alkoholu. Moramo se posvetiti mladima bez kojih nema buducnosti.

Molimo Vas da pomognete.

Sredstva Zaklade se vode posebno, kao i sva financijska poslovanja o cemu se na kraju godine daje detaljno izvješce.

Uplate u korist (Beneficiary) 2500000-1545060 Hrvatski Svjetski Sabor Vl. Gortana 2.

52440 Porec, Hrvatska

Banak Korisnika:(Beneficiary's bank) Istarska Banka Umag ( sw.code) ISKBHR2X

IBAN CODE HR98 2380 0061 1100 1169 2.

Zaklada pod nazivom Ť MLADI Ť KREATIVNIM RADOM PROTIV DROGE, KOCKE I ALKOHOLA je prilika za pripadnike Hrvatskog Naroda i njihove simpatizere da osobno svojom moralnom, materijalnom i financijskom pomoci pridonesu zajedništvu mladih Hrvatske, te njihovoj, ujedno i našoj buducnosti otvore put u bolje sutra. Bez mladih boljeg sutra za Hrvatski Narod i Državu Hrvatsku nema.

Ova molbu cemo poslati na sve adrese koje imamo. Molimo Vas da istu proslijede svojim prijateljima i poznanicima. Unaprijed hvala uz visoko cijenjeno štovanje !

Vjerujemo da cete pomoci i za mlade izdvojiti dio vremena i novca. Ulaganjem u mlade ulažemo u buducnost. Pomozite mladima jer time pomažete svojoj djeci i sebi samima.

Zagreb, 7. kolovoza 2006.

e-mail: mladi@hssd.hr

Odbor za mlade HSSD