HRVATSKI SVJETSKI SABOR
Vl. Gortana 2. 52440 Porec
Broj: 01 – 33/06
Porec, 9.lipnja 2006.godine.

REPUBLIKA HRVATSKA

Predsjedniku Sabora RH
Predsjedniku Republike Hrvatske
Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske
Ostalim utjecajnim osobama hrvatske politicke stvarnosti.

Predmet: Molba Predsjedniku Sabora RH. i drugima da daju podršku kako bi molba bila uvažena.

Poštovani gospodine Predsjednice Sabora Republike Hrvatske gosp. Vladimire Šeks!

Molim Vas da sazovete Sabor RH i donesete jasnu ocjenu po pitanjima vrednovanja Domovinskog rata, njegovih boraca i žrtava te ratne štete za vrijeme srpske agresije. Sukladno tim ocjenama pristupite utvrdivanju ratnog zlocina i kriminala na hrvatskom tlu proteklih godina.

Mislim da Sabor RH, kao najviše zakonodavno tijelo RH, ima obavezu prema BOGU, Hrvatskoj državi i Hrvatima u zemlji i izvan nje, obavezu prema sadašnjim i buducim generacijama.

Dužni ste našem narodu osigurati pravo da piše istinu o svojoj povijesti kako se u buducnosti ne bi sramio neceg cistog i plemenitog, kako ne bi kao agresor osjecao grižnju savjesti prema tobožnjim žrtvama koje nije ni skrivio ni izazvao vodeci svoj oslobodilacki rat.

Hrvati su gospodari Hrvatske i imaju je pravo braniti, štititi i zaštititi od svakog osvajaca, napadaca i pokušaja umanjivanja njenog integriteta ili suvereniteta kao ravnopravne države svijeta. Naravno, cuvajuci svoje i ne dirajuci tude.

Zaboravit cemo pitanje zašto Hrvatski Sabor tu gestu nije ucinio prije deset i više godina. Donesite odluke danas i dokažite da se, kao najviše tijelo RH, odgovorno odnosite prema Državi i narodu.

Država bez temelja nema nade za bolje sutra. S obzirom da osnovnim temeljem Hrvatske smatramo domovinski rat i njegove moralne vrijednosti, ovaj prijedlog smatramo obvezujucim.

- 2 -

Sudenjem pojedincima, sudi nam se svima. Preko noci smo od žrtve postali agresori. Kao da smo pobrkali neke pojmove. Kako može covjek koji brani svoju zemlju i narod postati zlocinac, a napadac moralna i humana osoba za koju se brine medunarodna zajednica?

Ne treba biti geograf ni povjesnicar da bi se poznavala zemljopisna karta, a na njoj neminovno stoji da je podrucje ratnih sukoba dio teritorija medunarodno priznate RH.

Polazeci od takovih osmoškolskih cinjenica postavimo svijetu pitanje: ŤTko je tu bio napadac, a tko se branio??ť

Pa kada i oni, konzultirajuci strucnjake, utvrde o cijem se teritoriju radilo, zapitajmo ih: ŤZar vi svoju Državu, izmedu ostalog, niste i dužni braniti od 'barbara' koristeci raspoloživa sredstva do kojih možete doci?ť

Treba li nekog podsjecati na zvjerstva i iživljavanja koja smo stoicki pretrpjeli?!

Covjek, ili bolje receno zvijer u liku covjeka, iz trudne je žene izvadio dijete i u njen trbuh ubacio macice. Bio on u civilu ili pod uniformom, zar nije kriminalac? Ako dolazi u tudu kucu i vrši teror, ubija majku i dijete koje se još nije rodilo, kome cemo suditi? Njemu ili ocajnom vlasniku kuce što ga je istjerao??

Za vaše znanje i ravnanje iznosim cinjenicu da se još nikad u povijesti svijeta nije sudilo ni pojedincu ni državi koja se branila. Sadašnjim nacinom rada Hrvatske Vlade, Sabora, Predsjednika Države i drugih institucija RH stjece se dojam da smo unaprijed proglašeni krivim. Umjesto da smo ponosni na naše HEROJE, mi im sudimo, progonimo ih i trpamo u zatvore, zaboravljajuci da dok nas je vecina u hladovini ispijala hladno pivo, oni su ginuli. Umjesto naših, svoje su glave stavljali pred metak. Gospodo gdje je tu pravda i kakav je to moral koju službena hrvatska politika provodi prema svojim braniteljima?

Ako znamo tko je napadac i tko je pobio desetine tisuca Hrvata, trebamo li mu danas pljeskati i dati radno mjesto? Osigurati mu bolji život?!

Koliko je otkriveno zlocinaca koji su izvršili genocid nad Hrvatima? Koliko je otkriveno pljacki hrvatske imovine? Koliko je otkriveno silovanja Hrvatica (samo zato što su Hrvatice)?? Koliko ih je odvedeno i natjerano na prostituciju sa napadacima?? Cak i sa UMPROFOR-cima zaduženim da ih štite?? Zar smo zaboravili patnje tih osoba kojima je život uništen?!!

Kakvu su zaštitu imali Hrvati u Kninu? Tko je odgovoran da je Hrvatska cetiri godine bila okupirana? Tko je odgovoran za ratne štete u Hrvatskoj? Gdje je tu službena vlast RH da te zlocine ispita i procesuira?

Ne, krivi smo mi što smo se branili, borili za pravdu, štitili svoje ognjište… Cesto i goloruki! Ako je i od svijeta – previše je!!!

Žalosno je što se navedene stvari prešucuju.

Zato Vam se još jednom obracam te aludiram na Vašu savjest i svijest. Donesite ponosno službenu ocjenu prethodnih zbivanja i postavite je kao temelj za sva naredna djelovanja kako više ne bi dolazilo do ovih, krajnje bizarnih, sudenja i licemjernih ucjena.

e-mail: hssd@hssd.hr

ZA HRVATSKI NAROD I DRŽAVU

moja malenkost,

Niko Šoljak (predsjednik HSSD-a)